2023. gads bija slikts gads

2023-12-31

Lai cik traģisks nebūtu 2022. gads, pirms gada es rakstīju, ka tas bija labs gads un tam bija savi iemesli. Diemžēl šī gada laikā izrādījās, ka savās prognozēs es par daudz labi domāju par cilvēkiem. Kā par loģiskiem, saprotošiem cilvēkiem, kas spēj analizēt kļūdas, izdarīt secinājumus. Es kļūdījos. Un tas diemžēl novada pie tā, ka aizvadītais gads bija slikts gads – droši varam to nosaukt par vējā izsēto iespēju gadu.

Manas domas par 2022. gadu var lasīt šeit. Lai nav jāšķirsta :)

Kopumā 2023. gads politikā bija traģisks. Kā es rakstīju par 2022. gadu: «Jau Covid - 19 sākumā parādījās, ka absolūti bezjēdzīga ir Pasaules veselības organizācija, tagad pievienojās Apvienoto Nāciju organizācija, «Amnesty International», Sarkanais Krusts un daudzas citas.» Jāsaka frāze, kas daudziem apnikusi: «BET ES TAČU TEICU!» Notikumi Gazas sektorā Izraēlā parādīja, ka šīs organizācijas ir ne tikai bezjēdzīgas, bet pat civilizācijai kaitnieciskas. Piepildītas ar prātā jukušiem teroristu atbalstītājiem, kas vēlas iznīcināt to civilizāciju, kurā paši eksistē.

Ja Eiropa 2022. gadā tā kā atjēdzās no kaut kāda murga un paskatījās apkārt, tad 2023. gadā, kā izskatās, vienkārši ievilka sev nāsīs kāsīti un mēģina iestāstīt, ka nekas nenotiek, ka viss ir labi. Bet realitātē viss notiek pēc scenārija, kurš bija pamanāms jau labu laiku atpakaļ – migrantu plūsmas Zviedrijā noveda pie pilsoņu kara iedīgļiem – ielās izgāja armija. Francijā un Lielbritānijā valdības pārstāvju vidū ir daudz musulmaņu un tāpēc tur pašlaik vienkārši policija netiek galā. Savukārt tas novedīs pie divu veidu valdībām – kad pie varas nonāks vai nu nacionālisti, kas aizvien agresīvāk mēģinās tikt vaļā no islāma, jeb uzvarēs islāmisti, kas uztaisīt kārtējo vāti Beirūtas izskatās uz mūsu zemeslodes. Tajā ziņā Eiropas un arī ASV un Kanādas situācija nav mainījusies – vai nu uzvarēs islāmu, jeb agresīvāks vai mazāk agresīvs režīms tiks vaļā no musulmanisma. Kā redzam, Lielbritānijā un Francijā pašlaik pie varas ir musulmaņus atbalstoši režīmi un tur lielākas cerības uz lielo slaktiņu, bet Nīderlandē un Vācijā aizvien lielāku atbalstu saņem agresīvi nacionālisti, kuru darbības sekas mēs arī varam iedomāties. Tik tuvu masveida slaktiņam Eiropa nav bijusi kopš 2. pasaules kara.

Es zinu, ka deputāti vēlēšanās cilvēkiem piedāvā kaut kādus jaunumus, uzlabojumus un tamlīdzīgi. 2023. gads ir slikts gads tajā ziņā, ka ne tikai Eiropā, bet arī visā pārējā pasaulē deputāti tagad jāsāk piedāvāt nevis uzlabojumus, bet gan to, ka viss paliks kā bija. Ķīnā, kā jau komandekonomikā, pēc milzīgā viļņa nāks tikpat ilga, smaga un nepatīkama recesija, kuru turpinās pasliktināt imperatora Si politika. Skaidrs, ka vienīgās pareizās pasaules valsts galva nevar, kā citi, piedāvāt kaut kādu konservatīvismu, kas nozīmē, ka būs jādomā par panākumiem. Ja ekonomikā tie nebūs, paši variet padomāt, kur tos meklēs. Un viņš tāds nav vienīgais – situācijā, kad diktatūras pašas pasliktina pasaules ekonomiku un islāms aizvien aktīvāk bremzē attīstīto valstu izaugsmi, pēdējos gados piedzīvoto izmaiņu būs aizvien mazāk. Droši soliet, ka saglabāsiet esošo līmeni un ceriet, ka tā arī izdosies. Sākas vispasaules stagnācija un pat ASV izmisīgie mēģinājumi tomēr noturēt kaut kādu izaugsmi diez vai palīdzēs. Klāt tumšie laiki, lai arī 21. gadsimta sākumā pēc uzvaras pār komunismu nevienam tas pat prātā neienāktu.

Līdzīga situācija izveidojusies Latvijā, kur, cik var saprast, esošā valdība ir sapratusi savu nespējnieku statusu un tāpēc lepojas ar maziem likumprojektiem un panākumiem. Realitātē Latvijas nākotne nekad nav izskatījusies tik slikti, kā tagad. Kā teicu vienā ierakstā – Latvijā ir pie varas bijušas daudz zagļu partijas, bet pirmo reizi partija, kas ienīst savu valsti un cilvēkus, kas šeit dzīvo.

Turklāt tā valdība, kas strādā partijas «Vienoti Krievijai» stilā. Kur ir svarīgs nevis paveiktais darbs, bet gan tas, kā tu kontrolē medijus un kā melo par to, ko dari. Un melošana tagad ir valdības ikdiena. Kā, piemēram, PVN samazināšana dārzeņiem no 5 uz 12 procentiem, ko tieši tāpat atražoja mediji. Kā valdības pieņemtais lēmums par «Sadales tīkls» tarifu ierobežošanu, kur par tarifu pieauguma apjomu valdība arī meloja, bet realitātē pieauga vietām par desmit reizes. Un jā – jums varētu likties, ka pēc šī pieauguma tam būtu jāapstājas, bet izrādās, ka valdība pieņēma noteikumus, kas «neļaus» nākamgad pieaugt šiem tarifiem vēlreiz tikpat strauji. Vissmieklīgākais bija lasīt pēc tam SPRK ziņojumu, ka tarifi samazināti par 6 procentiem. Valdība ne tikai melo un pieņem dīvainus lēmumus, bet viņi arī ne visai saprot, kas notiek apkārt, kas un ko dara. Turklāt, ņemot vērā to, cik vēlu mēs saņēmām informāciju par ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa lidojumiem, ir skaidrs, ka mēs ļoti daudz ko nezinām par esošās valdības reālajiem darbiem. Mediju vide Latvijā ir praktiski iznīcināta. Tāda ir mūsu realitāte.

Šīs kretīniskās valdības pārstāvji arī apzināti cenšas samazināt jūsu ienākumus un melo par problēmām. Mēs visi zinām, cik svarīgi bija partnerattiecību grozījumi, bet pēc to pieņemšanas izrādījās, ka patiesībā vajag tikai viendzimuma laulību likumu un šo «visiem svarīgos noteikumus» varēja nemaz nepieņemt. Mums ļoti vajadzēja pieņemt supernozīmīgo Stambulas konvenciju, bet pēc pieņemšanas izrādījās, ka šis dokuments iezīmē tikai preventīvas darbības un reālajā dzīvē nedarbosies.

Ja piesekosiet esošās valdības amatpersonām twitter.com vietnē, ātri pamanīsiet, ka viņi melo jums. Prasti, nožēlojami, izmisīgi mētājas ar jēdzieniem, pat ja dara kaut ko citu. Piemēram, stāsta par bankas nodokļa ieviešanu, kamēr tas nav nekāds bankas nodoklis, bet gan vienkārši daļēji atjaunots IIN avans. Pievienošu šeit attēlu ar Regresīvo pārstāves Elīnas Pinto stāstījumu par to, cik svarīga ir minimālā pensija utt. Tai pat laikā jaunā valdība pat ne soli nav spērusi, lai likvidētu cilvēkus apzogošos investīciju fondus ar nosaukumu «2. līmeņa pensija». Pinto vienkārši mētājas ar jēdzieniem, kamēr viņas pārstāvētā partija ļauj bankām jūs apzagt. Kā atzīmēja virkne politikas komentētāju – jaunā valdība pieņem lēmumus, kas ir saistīti ar papīru pārdrukāšanu un finansējuma izlietojumu, bet neko tādu, kas reāli palīdz cilvēkiem. Drīzāk pat ir vairāk izmaiņu, kas tiešām kaitē. Tās ir tikai dažas pašreizējās valdības īpatnības un par citām vēl runāšu un rakstīšu.

Par to, kā investīciju fondi «2. līmeņa pensija» jūs apzog, te jau sen šeit rakstīju. 

Stāsta morāle ir vienkārša – 2023. gadā attīstītās valstis izvēlējās nevis paskatīties realitātei acīs un atzīt, ka tās pamazām izmirst, ka diktatori un islāmisti vienkārši vēlas nogalināt cilvēkus un lielās organizācijas viņiem to ne tikai ļauj, bet arī atbalsta, bet gan vienkārši novērsās un izlikās, ka nekas tāds nenotiek. Protams, ka ir veidi, kā ar šīm problēmām var tikt galā pietiekami civilizēti, bet, jo ilgāk to visu ignorēs, jo asiņainākas būs sekas.

Latvijā mēs esam saņēmuši valdību, kurai mēs visi, taisnību sakot, ar savu eksistenci traucējam. Traucējam sadalīt Eiropas Savienības fondus imigrantiem, cittautiešiem, apspiestajiem utt. Traucējam ar to, ka gribam, lai Latvija eksistētu kā valsts un kā latvieši eksistētu kā tauta. Jaunās valdības pārstāvjiem šīs ir nepatīkamas tēmas, kuras viņi izmisīgi cenšas nomaskēt ar partnerattiecībām, Stambulas papīriem utt.

2024. gads būs grūts ne tikai mums, bet arī pasaulei. Grūtības reizē rada iespējas. 2023. gadā tās neizmantoja nedz Latvija, nedz pasaule. Cerēsim, ka 2024. gads būs citādāks.

Ak jā – te bilde par tēmu, kas rit jau labi sen un, kā jau es teicu, ilgi nebeigsies. Impērija brūk un visiem kaimiņiem, kas atrodas blakus impērijai, būs no tā jācieš. Un tas, kas notiek Ukrainā, ir tikai sākums – kad tas kroplīgais veidojums sāks sadalīties, tad uz visām pusēm muks tik daudz bēgļu un viņiem pakaļ tik daudz bandītu un pēc tam arī visādu ķertu karavadoņu armijas, ka jāsaprot – izdzīvos blakus jukušo baram tikai stiprākiem. Tikmēr baudiet tos mirkļus, kamēr tas vājprāts vēl nav pagriezies uz Baltijas pusi.  


© Uldis Varnevičs Publicēšanas gadījumā nepieciešama atsauce uz rakstu
Izveidots ar Webnode
Izveido savu bezmaksas mājas lapu! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Uzsākt darbu